Как да изберете подходящия хотел за вашата почивка?

hotelzapochivkaНай-често, когато правим този избор ние се фокусираме върху звездите на хотелите. Например 5 звезди – това обикновено означава, че почивката ще се проведе на най-високо ниво и може би си струва да заплатите доста високата сума за такова удоволствие. И ттогава понякога идва и разочаровянието ни, когато посетим територията на хотела. Защото виждаме много по-различна картина от това, което сме си представяли след издирване на мнения в интернет, такива от приятели или дори травел консултанти. Именно поради тази причина най-добре е сами да подберете мястото си за почивка, въз основа на своите желания и предпочитания.

 

За да си определите ясно избора на хотелпросто трябва да си отговорите на няколко важни въпроса и сега ще ви запознаем с тях:

 

  1. Активна или пасивна почивка предпочитате? Ако планирате да отдадете на пътешествия и екскурзии, разходки из града и прочее – имате нужда от хотел само за през нощта, така че свие не би трябвало да имате изисквания към нищо освен към качеството на леглата и матраците.

 

  1. Ще почивате с децата? Тук няма как да спорим – почивката с децата е свързана с много условия които трябва да се спазят. Родителите трябва да намерят хотел, който може да бъде в интерес на детето: зала за игри както и площадка за такива, плувни басейни за деца, където за тях да се грижат аниматори, удобни плажове и за предпочитане Ол инклузив. Тези изисквания спокойно се вместват и при избора пасивният отдих.

 

  1. Със семейството или с приятели? Съществуват специални хотели от семеен тип, където можете да прекарвате времето си в мир и спокойствие. Когато сте с приятели, по-добре е на място да има възможности за шумно забавление като караоке барове, дискотеки и други подобни.

 

  1. Храната в хотела? Отговорът на този въпрос зависи изцяло от цената, която сте склонни да платите за вашия комфорт.

 

  1. Бюджета ви? Той може да е решаващ при отсяването на половината варианти.

 

  1. Бизнес хотел? Тук са нужни няколко неща, като задължителна конферентна зала, безплатен Wi-Fi, стаи за бизнес срещи и без пластмасови мебели и посуда за да не се излагате пред партньорите и не на последно място местоположението на хотела в града – трябва лесно да бъде намерен.

Източник: https://album.bg/