В кой цвят да решим банята?

Банята е едно от най-посещаваните помещения и затова към нейната декорация и избор на цветова схема е задължително да се пристъпи възможно най-прецизно. Нека да разгледаме някои подходящи цветове и да определим техните положителни черти.

Червена баня

В съчетание с други тонове червеното неминуемо заема водеща роля. Този цвят има силата да активира, ободрява и едновременно с това да възбужда, тоест хич не е подходящ за създаване на „оазис на спокойствието“. Затова, ако искате да си сътворите баня за домашни спа процедури, той няма да ви бъде от полза. Но ако държите все пак да го използвате в декора на банята, може да го съчетаете с бяло, оранжево или сиво.

Синя баня

На някои синьото може да се струва студено и неуютно, но всъщност е чудесен избор за интериора на банята. Основното е да се спрете на правилните допълнителни топли цветове. Можете да го съчетаете с бяло, портокалово, бежово. Дървото и допълнителните естествени материали ще се впишат перфектно в синия декор.

Оранжева баня

Не е никак чудно, че много хора се впускат да декорират банята с топъл и уютен портокалов нюанс. В малките помещения една светла праскова ще изглежда повече от добре, а в по-просторните бани може да заложите и на по-наситени и дълбоки тонове. Ще е подходящо обаче да „разредите“ оранжевото с бяло, зелено, сиво, кремаво или синьо.

Жълта баня

Жълтото е цветът на слънцето, живителната енергия и топлината, но подобна яркост в банята не е добре дошла за всеки. Жълтият цвят ще е чудесно допълнение към други нюанси, но като основен фон не е препоръчителен за банята.

Лилава баня

Светлите нюанси на лилавият цвят изглеждат много нежно и романтично в интериора, тоест, те са идеални за ограничени пространства. Колкото по-голяма е площта на помещението, толкова по-дълбоки и ярки нюанси можете да вложите при декорацията. Ако говорим обаче за съчетания, то всички нюанси на лилавото могат хармонично да се съчетават помежду си, както и да бъдат допълнени с жълто, бяло или зелено.

Източник: https://banya-bg.com/