Как да изберем правилните кухненски уреди

Много хора искат да избягат и да се крият под завивките, когато става въпрос за избор на кухненски уреди. Наистина не е изненада, тъй като в наши дни има толкова голям избор, но това е хубаво нещо! С технологичния напредък днешните уреди са енергийно ефективни и модерни, което означава, че не само ще ви осигурят добро обслужване за по-дълъг период от време, но и ще бъдат по-евтини за експлоатация!

  • Вентилационна система: Една зона от вашата кухня, която е забравена при разглеждане на уреди, е вентилационната система. Абсорбаторите над главата или системите за теглене надолу, които са интегрирани в плота или котлона за готвене, са чудесни за безпрепятствени гледки отгоре. В зависимост от размера на вашата печка / плот и ако имате вградена скара, решетка, горелки и други нагревателни елементи може да увеличи нуждата от по-високи вентилационни системи над главата. Проучете и вашия предпочитан производител на уреди, за да видите какъв тип вентилационна система се препоръчва за вашата кухня.
  • Съдомиялна: Подобно на вашия хладилник, начинът на живот на вашето семейство до голяма степен ще диктува какъв тип съдомиялна ще бъде идеален за вашия дом. Моделите от долния край са склонни да имат опростени контроли, докато по-сложните ще имат качества на енергийна ефективност, скрити контроли и качества за намаляване на шума – особено полезни в малки домове или отворени планове на пода. Предлагат се и чекмеджета за съдомиялни машини за по-малки количества съдове и могат да спестят използването на вода, когато нямате големи товари за почистване.

Изборът на кухненски уреди за дома ви трябва да бъде полезно изживяване, но също така да изпълни вашия начин на живот и естетика на вашата кухня. Измерете ясната ширина и височина на отвора на вашето пространство за новите уреди. Няма нищо по-лошо от инвестирането в нови уреди, за да не се поберат във вашата кухня!