Безлихвен заем онлайн

Лихвата е един от основните елементи на всички кредити, независимо дали са бързи или не. В края на краищата това е цената, която длъжникът плаща за това, че е обвързал средствата на кредитора за определен период от време. Колкото по-дълъг е срокът и колкото по-голям е рискът от неплатежоспособност на длъжника, толкова по-висок е лихвеният процент.

Какво представляват безлихвените онлайн заеми?

Безлихвените заеми са финансов продукт за домакинства и предприятия, при който не се начислява лихва. Това означава, че цената за отпускане на паричен заем на кредитополучателя няма преки разходи за него, поне пряко свързани с отпуснатите пари.

От финансова гледна точка това означава, че номиналният лихвен процент е 0,00%. С други думи, вие връщате точно същата сума, която сте получили от заемодателя.

Но как е възможно дадена институция да започне да предлага безлихвен заем? В края на краищата това означава да дадете пари, без да получавате нищо в замяна. Но не, това не е мит. Въпреки че първоначално всяка компания има свои собствени характеристики, реалността е такава, че технологичните иновации във финансовата сфера позволяват на компаниите да намалят разходите си и фирмите за бързи кредити не правят изключение.

Сега вече не е необходимо да разполагате с банкови клонове или с екип за управление на риска зад гърба си, така че можете да предложите много по-изгодни условия за кредитиране.

Имат ли такси безлихвените кредити

Въпреки това фактът, че даден кредит е безлихвен, не означава, че той не е свързан с други разходи. В края на краищата това са двата основни източника на приходи за финансовите институции и, като цяло, за всички компании, които предлагат финансиране.

Следователно безлихвените кредити могат да имат други комисиони и такси, които не са включени в цената на капитала. Ето защо, дори ако даден заем не начислява лихва, неговата ГПР може да бъде по-висока от нула, което създава впечатлението, че той всъщност начислява лихва.

Но може ли един заем да не начислява нито лихва, нито такси? С други думи, може ли един заем да има ГПР от 0%? Отговорът е „да“, въпреки че това не е обичайно.

За кого е предназначен безлихвеният кредит?

Всъщност безлихвените кредити са предназначени за всички видове граждани. На практика обаче те често се използват като промоционални продукти за нови клиенти. И това е така, стига да са изпълнени условията за достъп до този вид финансиране.

В някои случаи обаче тези промоции могат да се появят при други обстоятелства и като еднократни промоции за изграждане на лоялност на клиентите.