5 причини да купим имоти бг от собственик

Има много причини да купите имоти бг от собственик, вместо да използвате брокери и посредници. В наши дни все повече хора търсят имоти от собственик, тъй като така си спестяват големи комисионни и скрити такси. В тази статия ще посочим 5 причини за покупка на апартамент, къща или парцел, директно от собственика им. Нека започваме.

1 – Спестявате си пари

Ако купувате имоти бг от брокер, то тогава ще получите оферти, чиято цена е много по-висока от тази, която би ви предложил реалният собственик. Това е така, тъй като повечето агенции за недвижими имоти взимат комисионна за сделките. Освен това, дължите такса за преглеждане и оформяне на документи, проверка на имота и много други процедури.

Реално погледнато при покупка на имоти бг от собственик, няма да се наложи да плащате големи суми, а стойността на имота ще бъде определена от неговия притежател. Ето защо, си заслужава да посетите сайта Sobstvenik.bg, за да изберете подходящия за вас имот.

2 – Спестявате много време

Брокерите имат практиката да ви водят на множество огледи на скъпи имоти. Вие трябва да отсъствате от работа или да загърбите домашните си ангажименти, за да оглеждате имотите, докато не намерите такъв, който да отговаря на бюджета и предпочитанията ви. Ако обаче влезете в Sobstvenik.bg, сделката ще се осъществи много по-бързо и ще спестите времето си.

3 – Бързо осъществяване на сделката

Вместо да чакате с месеци да ви търсят имот, можете да разгледате споменатата в статията ни онлайн платформа, където ще попаднете на обяви от собственици и ще можете да потърсите имот, според вашите критерии. Ако попаднете на изгодна оферта ще бъдете свързани със собственика, за да уточните детайлите. По този начин ще усвоите имота за броени дни.

4 – Лесна комуникация

Лесната комуникация със собственика е една от най-големите причини, да купите имота директно от него. Вие можете да преговаряте за цената, да искате авансово плащане и да уточните други параметри на сделката. Така например, може да поискате нотариалните такси или таксите за преглед на имота да бъдат заплатени от продавача, което е добре за вас.

5 – Намирате имот на подходящата за вас цена

За да намерите имот на подходящата за вас цена, можете да разгледате стотиците, та даже хиляди обяви в интернет пространството и конкретно в сайта Sobstvenik.bg. По всяка вероятност имате определен бюджет и не искате да ви разкарват напразно и да ви предлагат по-скъпи имоти. Това е причината да се договорите с продавача, за да получите добра цена.