Как да оставим нает автомобил на друга локация

Повечето компании за рент-а-кар ви позволяват да наемете автомобил на едно място и да го върнете след това на друго място, което в случая е по-удобно за вас. Подобна практика е известна под наименованието “еднопосочен наемане”.

Това може да е друга локация в същия град, но може да бъде и съвсем друго място, например да наемете автомобил от София и да я оставите във Варна. Има, обаче, разлика и тя е, че вероятно ще се наложи да платите повече за това удобство.

Защо е по-скъпо да оставите автомобил под наем в друг град

Оставянето на автомобил под наем в друг град, различен от този, в който сте я наели, е по-скъпо по същата причина, поради която вие самите сте поискали да я оставите на другото място – защото ви е по-удобно.

За служителите на компанията, съответно, това е по-неудобно, тъй като за колата трябва да се изпрати служител, който да я вземе и да я върне обратно, а това най-често означава, че и друг служител трябва да го закара на това място.

Подобно удобство за вас, всъщност води до разходи за труд, за гориво и отнема доста време. Това е достатъчна причина за да се наложи повишаване на цената на услугата.

Именно заради всичко това, компаниите за коли под наем начисляват солидни такси за връщане, така че да дадат стимул на шофьорите да върнат превозното средство на първоначалното местоположение на колата, стига това да е възможно, разбира се.

На друга локация в същия град

Ако става дума за това да оставите колата на друга локация, но все пак в същия град, например ако сте взели автомобил под наем в един квартал на София, а искате да оставите превозното средство след това на друго място, разликата в цената няма да е толкова голяма.

Някои компании за отдаване на коли под наем дори проявяват по-голяма гъвкавост към своите клиенти. Ако имате късмет да попаднете на такава компания, служителите ви позволяват без проблем да оставите автомобила на друго място.

При това, ще можете да се възползвате от тази услуга без да ви таксуват за това удобство допълнително (за повече информация, можете да разгледате на SpeedyCars.eu или да се обадите на телефоните, публикувани на страницата).