Какво трябва да знаете за дизайна на магазини в онлайн търговията

Когато обмисляме да се заемем с електронна търговия, едно от първите неща, на които трябва да обърнем внимание е това как ще изглежда нашия бъдещ онлайн магазин.

За целта трябва да се обърнем към някой, който разбира от дизайн на магазини и който ще знае какво точно ни е необходимо за точно тази сфера, към която сме се ориентирали.

Толкова ли е важен този аспект

Подходящият избор когато говорим за дизайн на магазини не бива да се подценява, особено ако сте решили да се заемете сериозно с онлайн търговия, защото играе много важна роля за успешното функциониране на бизнеса.

Наред с добре представените продукти и удобната навигация, елементите на дизайна са също толкова важни за привличане на потенциални клиенти и увеличаване на продажбите.

Всеки отделен тип търговия създава в потребителите различни очаквания по отношение на дизайна. Големи платформи като CloudCart.com разполагат с необходимите специалисти, които знаят какво се очаква като дизайн според случая.

Ако се доверите на техния професионализъм, те ще могат да направят дизайна на вашия онлайн магазин точно такъв, какъвто вашите потенциални клиенти очакват да видят в случая.

Златни правила на експертите по дизайн на магазини

Ето някои от правилата и особеностите, които трябва да се вземат предвид при дизайна на онлайн магазин:

  • Простота и удобство

Дизайнът на магазините винаги трябва да бъде прост и удобен за потребителя. Стремете се към минималистичен дизайн, който да е лесен за навигация и да осигурява лесно възприемане на информацията;

  • Мобилна оптимизация

Все повече хора пазаруват по интернет от мобилни устройства, ето защо е от съществено значение да се осигури мобилна оптимизация на онлайн магазина. Уверете се, че дизайнът е съвместим с всички най-разпространени мобилни устройства и могат да се използват всички функции;

  • Цветова гама и изображения

Цветовата гама и изображенията имат ключово значение за визуалното представяне на магазина. Ако работите с експерти като тези на CloudCart.com, те ще изберат за вас цветове, които да се допълват, да подчертават продуктите в магазина ви и да подхождат на именно тази тематика, в която вие предлагате своите продукти;

  • Лого и брандинг

Логото и брандингът на магазина са важни за създаване на уникална идентичност и укрепване на марката. Изберете лого, което да се запомня и да представлява добре продуктите и услугите в магазина ви, а експертите ще намерят най-добрия начин да съчетаят всичко;

  • Удобство за потребителя

Дизайнът трябва да бъде насочен към постигането на удобство за потребителите. Осигурете лесен и бърз начин за търсене на продукти и добавяне им в количката. Използвайте удобни начини за плащане и доставка.