Течната хидроизолация за стени: Какво я прави толкова специална

Течната хидроизолация за стени е специален вид продукт, който се използва за създаване на непромокаем защитен слой, който се нанася по външни или вътрешни стени на сгради.

Влагата руши сградите, в които живеем

Течната хидроизолация предотвратява проникването на вода и влага през стените, като подпомага за поддържане на неподатлив и устойчив слой върху бетона или мазилката.

Течната хидроизолация за стени по правило се нанася върху повърхността на стените от външната страна. След това, тя се оставя да изсъхне, за да създаде водоустойчивия и издръжлив на влага слой, за който вече говорихме.

Този слой предпазва стените от щети от най-различен характер. Това може да е образуването на плесен, но не само. Известно е разрушаващото влияние, което редуването на замръзване и размразяване оказват на сградите, когато влагата проникне в стените.

Ползите от течната хидроизолация за стени по отношение на здравето

Освен предпазване на сградата щетите, които проникването на влага може да създаде, течната хидроизолация за стени може да предпази и от други разрушителни последствия.

Предпазването от проникващата в стените влага помага за поддържане на качеството на въздуха, а следователно и за грижата за доброто здраве.

Проникването на влага може да доведе до поява на плесен във вътрешността на жилището и по вътрешните стени. Това може да помогне за поддържането на добро качество на въздуха в сградата и защита на здравето на обитателите.

Увеличаване на устойчивостта и живота на стените

Смята се, че течната хидроизолация може значително да увеличи устойчивостта на стените на сградата, като ги предпази от влага, особено през студените месеци от годината, когато влагата се задържа с дни и седмици.

Последната е един от най-големите бичове на всяка жилищна, административна или офис сграда, тъй като може да причини щети, които на свой ред да доведат до разрушаващи последствия.

По-лесна поддръжка и по-ниски разходи

Стени, които са обработени с някакъв вид висококачествена съвременна течна хидроизолация (например като разновидностите, които можете да откриете на Ard.bg), изискват доста по-малко усилия и средства за поддръжка.

Причината за това е съвсем елементарна и се дължи на по-малкото възможности, които има влагата, да окаже пагубното си влияние върху конструкцията на сградата като цяло. Разбира се, по-малкото влага автоматично означава и по-малко нужда от ремонт. 

Важно е да се отбележи, че правилната подготовка на повърхността и правилното нанасяне на течната хидроизолация са от съществено значение за постигането на оптимални резултати. Производителите на продуктите обикновено предоставят инструкции за приложение, които трябва да се спазват внимателно.

Tags: