Топ 10 причини да използвате WordPress за следващия си уебсайт

WordPress е най-мощният и популярен създател на уебсайтове. Но защо? Ето нашите топ 10 причини да използвате WordPress.

Чували сте за  WordPress , но не сте сигурни защо трябва да превключите уебсайта си на WordPress или да стартирате уебсайт с него. Тази статия ще обясни основните предимства и характеристики на WordPress, както и защо трябва да го използвате за вашия уебсайт.

Интересното е, че WordPress започна като „само за блогъри“, но с годините се превърна в един от най-мощните създатели на уебсайтове и най-популярната система за управление на съдържанието (CMS). Ако възнамерявате да изработите нов уебсайт или да преработите съществуващия, WordPress трябва да бъде първият избор. WordPress се използва от над 43% от всички уебсайтове в интернет!

Ето 10-те основни причини да изберете WordPress за изработка на сайт с www.eXtremeSEO.net :

1) WordPress е БЕЗПЛАТНО приложение с отворен код за изработка на сайт

Това означава, че всеки може да използва WordPress безплатно и да го променя, за да отговаря на неговите нужди. Разработчиците на WordPress работят според стандартния език за уеб програмиране в индустрията. Това означава, че вие ​​или вашият програмист също можете да работите върху кода, за да направите промени. Функционалности/функции като коментари, персонализирани публикации, инсталация с едно щракване (Bluehost, GoDaddy), галерии, хронология на ревизиите, кошче и т.н. се добавят редовно от разработчиците на WordPress.

2) WordPress е цялостна система за управление на съдържанието за изработка на сайт

Системата за управление на съдържанието е инструмент, който ви помага да създавате или актуализирате уеб страници; т.е. можете да добавяте/редактирате/изтривате собственото си съдържание, както и когато е необходимо. Можете да показвате съдържание за новини, класифицирани рекламни системи, събития и дори продукти.

3) WordPress е добре установен и сигурен инструмент за изработка на сайт

Много хора погрешно вярват, че тъй като WordPress е толкова популярен, той е лесна мишена за хакери. Това е така, защото WordPress е толкова популярен, че всеки път, когато се открие уязвимост в софтуера, тя бързо се споделя в рамките на цялата общност.

За щастие, WordPress разполага и с невероятен набор от плъгини за сигурност, които могат да ви помогнат да защитите уебсайта си от спам, атаки с груба сила, отгатване на парола, DDoS атаки, SQL инжекции и много други видове атаки и прониквания. WordPress дори ви казва колко сигурна е вашата потребителска парола и ви насърчава да добавяте специални знаци, главни букви и цифри, за да увеличите силата на вашата парола.

В крайна сметка сигурността на уебсайтовете на WordPress се свежда до начина, по който е изграден и как се поддържа. Винаги трябва да имате предвид кода за разработка, остарелите плъгини и сигурността на сървъра.

4) Безкрайни плъгини за добавяне на функции и интеграции при изработка на сайт

Една от най-големите функции на WordPress е библиотеката с плъгини, с над 35 000 плъгина, от които можете да избирате. Добавките предоставят на вашия уебсайт подобрени възможности, като например възможност за премахване на спам коментари, събиране на анализи, продажба на продукти, увеличаване на скоростта на сайта, архивиране на уебсайта ви, подобряване на SEO и коментиране на публикации. Всеки ден към библиотеката на WordPress се добавят буквално стотици нови плъгини!

WordPress също се интегрира с много популярни платформи на трети страни като HubSpot, Salesforce и MailChimp.

5) Поддръжка за много различни типове медии

WordPress поддържа много различни видове медии, като PDF, аудио файлове и видео. 

Обикновено винаги има решение за всеки тип медия, който искате да използвате на уебсайта си. Позволява богато уеб изживяване. В допълнение към хостването на вашите собствени медийни файлове. WordPress лесно работи с много вградени решения като аудио за подкасти и видеоклипове от сайтове като YouTube или Vimeo.

6) Поддържайте големи уебсайтове за генериране на потенциални клиенти

WordPress е CMS на избор за много големи организации с уебсайтове с голям трафик. 54 от 100-те най-добри компании на Inc.5000 поддържат своя уебсайт на него. Персонализираният WordPress сайт позволява на посетителите на уебсайта лесно да станат потенциални клиенти и формира гръбнака на усилията на много компании за генериране на потенциални клиенти.

Като пример, WordPress е изборът на CMS за професионалните услуги на Bloomberg и помага за привличане на потенциални клиенти за известния терминал на Bloomberg и решения за информационни технологии.

7) Поддържа големи магазини за електронна търговия

Много от най-големите платформи за електронна търговия в света са лесни за интегриране в WordPress, включително WooCommerce , PayPal Pro, Ecwid, Shopp, Jigoshop, Cart66 и Google Checkout. Просто инсталирайте плъгина за вашата платформа за електронна търговия във вашата инсталация на WordPress, настройте, качете вашите продукти и сте готови. Процесът на инсталиране на платформа за електронна търговия в WordPress е много по-бърз и по-прост от други платформи за електронна търговия, като Magento, което изисква повече време и умения за настройка и управление.

Edible Blossoms се доверява на WordPress за своя магазин за електронна търговия.

8) WordPress е удобен за SEO оптимизация

Сайтът на WordPress е подходящ за SEO. WordPress дава на Google и други търсачки това, което искат от самото начало. Чрез използване на правилни заглавни тагове и алтернативни тагове в CMS и използване на удобни за търсачката URL адреси и META тагове за всяка страница е лесно да бъдете настроени за успех. Освен това има десетки плъгини за оптимизиране на търсачките, които преминават от безплатни до премиум/платени, за да помогнат на потребителите.

9) Намерете лесно администратор на уебсайт

Популярността на WordPress означава, че има много разработчици, които познават системата и могат да служат като администратор на уебсайт за вас.

Въпреки че наличието на голям набор от разработчици, от който да избирате, може да бъде страхотно нещо. Това също може да доведе до някои кошмарни истории, ако не знаете какво да търсите, когато наемате WordPress разработчик или компания, която да се погрижи за вашия уебсайт вместо вас.

Въпреки че може да не смятате, че имате нужда от администратор на WordPress, защото едва ли някога ще ви се наложи да актуализирате уебсайта си. Истината е, че светът не е статичен и обикновените хора търсят експлойти и използват автоматизирани инструменти, за да намерят уязвими уебсайтове, които да използват за нечестиви причини.

Наличието на сигурна хостинг среда с компания, която прилага корекции за сигурност, когато експлойтите излязат наяве, която има добро решение за архивиране и възстановяване и която редовно прилага актуализации за сигурност към вашия уебсайт. Ще изиграе дълъг път, за да поддържате уебсайта си работещ и безпроблемен. Доверете се на специалистите на Уеб Дизайн България.

10) WordPress е лесен за научаване и лесен за използване

Едно от основните предимства на WordPress е колко лесно се учи. Само с кратко обучение ще можете да влезете в админ част на вашия уебсайт WordPress и да добавите публикации в блогове, снимки, страници и съдържание. Можете също така лесно да преоразмерявате изображения, да променяте подравняването на шрифта, да редактирате шрифтове и др. Ако някога имате нужда от индивидуална помощ с WordPress, Момчил Марчев предлага професионалната си помощ в София.

Тъй като WordPress е безплатен конструктор на уебсайтове за изтегляне и лесен за инсталиране на почти всички хостинг доставчици – това е лесен избор! Интерфейсът не изисква познания по програмиране и вие просто трябва да щракнете, плъзнете, пуснете, изберете или премахнете отметката, за да направите впечатляващ уебсайт с всички звънци и свирки, които виждате там онлайн.