10-те най-добри WordPress добавки за SEO оптимизация

SEO оптимизация или оптимизацията за търсачки е доста сложна и може да включва множество стратегии. WordPress разбира тези нужди и предлага на бизнеса разнообразие от плъгини, които им помагат да постигнат успех. SEO оптимизацията е стратегия с много дълбочина, казват колегите от intournet.biz . Човек може да прекарва часове на ден, опитвайки се да оптимизира уебсайта си, или може да работи върху него само веднъж седмично. Така или иначе, те ще видят резултати, които съответстват на изразходваното време. Ето защо приставките са толкова страхотна инвестиция! Те помагат на мениджърите на уебсайтове да се справят по-ефективно със задачите за SEO оптимизация, така че да могат да видят по-бързи резултати с по-малко време.

Какво е SEO оптимизация?

SEO означава оптимизация за търсачки. Най-просто казано,  SEO оптимизацията  ви помага да увеличите видимостта на уебсайта си в търсачки като Google. Всеки път, когато някой търси информация онлайн, стотици и хиляди уебсайтове се борят да бъдат първата показана връзка. Създаването на ефективен SEO-оптимизиран уебсайт може да помогне на вашето съдържание да се появи на първата страница с резултати от Google.

Какво е плъгин за WordPress?

Приставките помагат за увеличаване на функционалността и помагат за персонализиране на използваемостта на уебсайт на WordPress. Понякога добавките се наричат ​​модули или разширения, но независимо как се наричат, добавките добавят функции към вашия сайт. Те помагат за оптимизиране на работните потоци и поддържат вашия сайт работещ. Най-добрата част е, че не е необходим програмист, когато изтегляте добавки. На практика всеки може да го направи.
Добавките могат да бъдат инсталирани от административния панел на вашия сайт. Намерете секцията с плъгини и изберете добавяне на нов. След това инсталирайте плъгина!

Имате ли нужда от приставки за WordPress на вашия уебсайт?

В действителност нямате НУЖДА от добавки за WordPress, но те правят нещата много по-лесни. Особено ако не сте експерт по SEO оптимизация, плъгините могат да бъдат чудесно допълнение към вашия план за дигитален маркетинг.
Най-добре е да мислите за плъгините за SEO оптимизация като ръководство. Те ви помагат да ви насочат към проблеми на вашия сайт и предлагат препоръки за подобряване на класирането ви при търсене. Ако нямате нужда от ръководство, което да ви помогне да създадете оптимизиран сайт, приставките може да не са за вас. Въпреки това както начинаещите, така и експертите използват добавки, за да създадат ефективност и структури за отчетност около уебсайтовете, които управляват.

Намирането на идеалния плъгин може да бъде стресиращо, главно защото са налични толкова много. И така, ето списък с 10-те най-добри WordPress добавки за подобряване на вашето SEO!

10 най-добри WordPress добавки за SEO оптимизация

Yoast SEO

Yoast е един от най-популярните плъгини за WordPress и има защо. Той прави много повече от SEO оптимизация, прави SEO изключително добре и лесно е един от най-добрите WordPress плъгини за SEO оптимизация! Освен това е лесен за използване. Едно бързо търсене в YouTube ще изведе стотици видео уроци на хора, които ви превеждат през всяка стъпка от процеса на Yoast.

Yoast се фокусира върху това да ви помогне да оптимизирате:
1. Вашия URL
2. Мета описание
3. Тагове
4. Плътност на ключовите думи
5. Вътрешни и външни връзки
6. Четивност на съдържанието
7. Фокус на ключовите думи

Yoast е удобен за потребителя и ще предостави разбираеми препоръки как да подобрите сайта си. Те използват система за класифициране на светофари, за да подчертаят областите, върху които трябва да работите. Червеното означава, че има нещо важно за разглеждане. Жълто означава, че нещо трябва да бъде разгледано, когато имате време. Зеленото означава, че всичко е наред!
Yoast SEO предлага премиум версии, които могат да ви помогнат да оптимизирате използването на вашите ключови думи, предложения за вътрешни връзки и как вашата уеб страница се визуализира на сайтове за социални медии като Facebook и Twitter.

SEOpress, предлагат от digitalextreme.net

SEOPress е друга функция „всичко в едно“, която ви помага да оптимизирате сайта си. Освен това е удобен за начинаещи, но предлага разширени опции за тези, които ги търсят. С SEOPress можете да добавяте XML карти на сайтове с изображения и съдържание, пренасочвания, мета заглавия, описания и др.

Безплатната версия на SEOPress предлага изживяване без реклами. Така че, въпреки че има платена версия, която е значително по-евтина от конкурентите, повечето фирми няма да я изискват. Безплатната версия е много холистична и предлага стабилна инфраструктура.

Премиум версията предлага 404 мониторинг, IP анонимизиране, интеграции на обратни връзки, интеграции на Google Page Speed, видео карти на сайтове и др.

SEO Squirrly

Това е плъгин, който е експертно проектиран да поддържа не-SEO експерти. Той предлага ценни стратегии за SEO оптимизация без сложните елементи. Това означава, че работи различно от други плъгини, които предоставят функции на експертно ниво. Например, когато пишете текст за уеб страница, SEO SQUIRRLY оптимизира и предлага препоръки, докато пишете. И така, докато приключите с писането, уеб страницата е оптимизирана.

SEO SQUIRRLY ви помага да създавате съдържание, което служи както на вашите читатели, така и на търсачките. Така че не само помага на хората да намерят вашия уебсайт, но ги кара да искат да останат на него.


SEO SQUIRRLY ви помага:
1. Намерете и използвайте оптимални ключови думи
2. Анализирайте и оптимизирайте вашите статии
3. Проучете конкуренцията си, за да видите как се класирате в сравнение
4. Създайте XML карта на сайта за Google и Bing


Squirrr предоставя също отчети за съдържанието и седмични проверки на напредъка, които могат лесно да бъдат споделени с други във вашата организация. Те също така включват инструмент, който показва скорошни туитове за вашата индустрия и теми, които могат да се използват за вдъхновяване на нови и подходящи идеи за съдържание. 

SEO оптимизирани изображения

Може да изглежда, че оптимизаторът на изображения не е необходим, но оптимизацията на изображения е критична част от процеса на SEO оптимизация. Използваме изображения в нашето съдържание, за да ни помогнат да разкажем история. Така че, за да могат търсачките да разберат напълно нашето съдържание, най-добре е те да „видят“ и снимката.

Алтернативните заглавия на текст и изображения могат да помогнат на търсачките да разберат какво има на вашата снимка. Това позволява на търсачките да насочат правилния трафик към вашия сайт.

Пренасочване

Може да не очаквате да видите инструмент за пренасочване в списък с „най-добрите WordPress добавки за SEO“, но той е важна част от вашия набор от SEO! Особено за големи уебсайтове често могат да се появят грешки 301 пренасочвания и 404. Тези грешки може да са вредни за SEO оптимизацията и опита на вашите клиенти на вашия уебсайт.

Пренасочването ви помага да наблюдавате 301s и 404s, което е необходимо при изграждането на вашата SEO оптимизация.

Какво прави пренасочването? 

Ако изобщо актуализирате съдържанието на уебсайта си, понякога връзките на търсачката могат да отведат потребителите до URL адреси, които вече не съществуват. Потребителите се губят и се разочароват от вашия уебсайт и си тръгват. С пренасочването обаче на търсачките се казва да спрат да обръщат внимание на липсващата връзка. По този начин връзката спира да се показва в търсачките и клиентите могат да намерят подходяща актуална информация.

Проверка на повредени връзки

Подобно на пренасочването, Broken Link Checker сканира вашия уебсайт за липсващи или неработещи връзки. Липсващите връзки могат да повлияят негативно на усилията за SEO оптимизация, като правят все по-трудно за роботите на търсачките да индексират вашия сайт. 

Broken Link Checker следи вашия сайт и ви уведомява, ако намерим невалидна връзка. По този начин можете да предприемете действия, без да е необходимо да извършвате ръчен одит. 
Най-добре е да включвате Broken Link Checker веднъж седмично или с обичайния ритъм по ваш избор. След като приставката е включена, тя ще сканира за повредени връзки. След като те бъдат коригирани, изключете приставката и изчакайте до следващата седмица, за да проверите отново. По този начин потребителският интерфейс на приставката не забавя вашия сайт.

WP видео SEO оптимизация

Ако видео съдържанието е голяма част от вашия уебсайт, WP Video SEO трябва да бъде в списъка ви с плъгини.

WP Video SEO ви помага:
1. Оптимизирайте SEO за видеоклипове в YouTube
2. Генерирайте карта на сайта за видеоклипове в YouTube
3. Индексирайте видео съдържание

Когато става въпрос за видео, WP Video SEO е един от най-добрите WordPress плъгини!

Мобилен плъгин WPTouch

Да се ​​уверите, че уебсайтът ви е удобен за мобилни устройства, винаги трябва да бъде основен приоритет. WPTouch Mobile Plugin ви помага да направите това.
Google взема предвид удобството на вашия уебсайт за мобилни устройства, когато класира уебсайта ви. Този плъгин ви помага да създадете адаптивен, оптимизиран за мобилни устройства уебсайт за вашите клиенти.

SEO Framework

SEO Framework е друг всеобхватен плъгин за SEO оптимизация, който обслужва както начинаещи, така и експерти. Плъгинът може да ви помогне автоматично да създавате удобни за SEO заглавия за публикациите си, да поддържате висока скорост на сайта, да избягвате дублирани URL адреси, да създавате вътрешни връзки в съдържанието си и да защитавате сайта си със софтуер против спам.

SEO Framework, ползван от extreme-advertising.com, ви дава точно това, от което се нуждаете, без никакви екстри. Има много ясно потребителско изживяване и ви помага да подобрите нещата, които са най-важни. Уеб сайтът се оптимизира чрез цветна скала, подобно на Yoast SEO. 

Автоматично оптимизиране

Скоростта на вашия уебсайт е един от ключовите фактори за класирането в търсачките. Не само, че Google взема под внимание този показател самостоятелно, но скоростите на зареждане също влияят върху степента на отпадане и други ключови показатели, които влияят на оценката ви за потребителско изживяване. 

Autoptimize може да гарантира, че вашата страница се зарежда възможно най-бързо. Плъгинът „може да агрегира, минимизира и кешира скриптове и стилове, да инжектира CSS в главата на страницата по подразбиране и може да премества и отлага скриптове в долния колонтитул. Той също минимизира самия HTML код, което прави страницата ви наистина лека.

Използването на Autoptimize прави внедряването на тези технически елементи много по-лесно.

Така че не знаете кои са най-добрите WordPress добавки за SEO! Ако не искате да вършите цялата работа сами и търсите  SEO агенция, свържете се днес !