5 въпроса, които да си зададете, преди да преработите уебсайта си

И така, решихте да преработите уебсайта на вашия бизнес или може би това е първият ви сайт?

Мислете за уебсайта като за виртуален магазин за вашия бизнес: той трябва да бъде както функционален, така и визуално привлекателен.

Не бихте се насочили към магазин със счупена врата или разхвърляна витрина, нали? Или поне не бихте очаквали продуктите вътре да са добри.

Работи по почти същия начин в дигиталния свят.

От fine-life.net дентифицирахме пет въпроса, които трябва да си зададете, преди да създадете уебсайт за вашия бизнес.

1. Защо го правя?

Това се отнася особено за тези, които вече имат уебсайт, но обмислят редизайн. Помислете защо тръгвате по този път, вместо да се придържате към настоящия си дизайн.

Възможно е това да не решава конкретен проблем, може да се окаже, че вашата компания се е развила, откакто за първи път сте публикували сайта, или може дори да се окаже, че вашият бизнес модел се е променил.

Инвестирането в основен ремонт на уебсайт само заради него често е загуба на време, енергия и пари, така че не забравяйте да помислите сериозно за причините зад ребрандирането.

2. Каква е целта на уебсайта?

Тази част може да изглежда проста, но наистина помислете какво се опитва да постигне сайтът.

Възможно е да се опитвате да продадете продукт или услуга, да подредите портфолио за работата си или да създадете ресурс за клиентите си. Каквото и да е, уебсайтът трябва да може лесно да прави това, което се опитвате да постигнете, както и да има силен призив за действие.

Освен това, след като разберете за какво служи, можете да започнете да мислите как ще изглежда и какво трябва да съдържа.

3. Коя е моята целева аудитория?

Преди да започнете да проектирате уебсайта си, трябва също да разберете с кого се опитвате да се ангажирате. Вероятно това е същата група от хора, до които вашата марка се опитва да достигне.

От тук можете да започнете да мислите за цветовете, шрифтовете, стила и тона на уебсайта по начин, който най-добре комуникира с вашите идеални клиенти.

4. Как ще се откроите от вашите конкуренти?

Какъвто и да е вашият бизнес, много вероятно е да имате известна конкуренция.

Гарантирането, че вашият уебсайт е свеж и има способността да грабне вниманието на потребителя, може да направи всичко различно при препроектирането на вашия сайт.

5. Ще се превърне ли в продажби?

В крайна сметка основната цел на бизнеса е да прави пари и да споделя своите продукти и услуги.

И ако инвестирате сума пари в създаването на уебсайт, искате да сте сигурни, че той ще генерира потенциални клиенти и продажби.

Може да си струва да проучите CRO (оптимизиране на процента на реализация) или да говорите с професионалист, за да разберете как можете да насърчите хората да изпълнят призива към действие.