Силата на персонализираното уеб изживяване

Уебсайтовете са централният поддържащ стълб на повечето онлайн присъствие и често първата допирна точка на марката. Когато създавате уебсайт, обикновено има две опции – шаблон или конструктор на страници или персонализиран дизайн. Но кой вариант е най-добрият?

Широката наличност на шаблони и създатели на страници направи по-лесно и по-бързо създаването на уебсайт. Въпреки че на пръв поглед това изглежда положително, може да не е най-добрият подход.

Уеб шаблоните и създателите на страници може да са бързи, но имат няколко недостатъка. Дизайните могат да бъдат общи с по-малко място за персонализиране и функционалността може да бъде ограничена.

От друга страна, персонализираният уеб дизайн може да помогне на вашия бизнес да се открои от целия дигитален шум. Той е съобразен с уникалната визия, ценности и цели на вашата марка. Имате свободата да изберете вашата цветова схема, шрифтове и цялостна естетика в съответствие с вашата марка.

Персонализиран уебсайт може също да бъде проектиран с оглед на потребителското изживяване, нещо, което ние от baxhour.com ценим много, като по този начин гарантираме, че посетителите могат лесно да намерят информацията, от която се нуждаят, и да навигират в сайта с лекота.

Недостатъци на шаблонните уебсайтове

Предварително определен дизайн

Въпреки че шаблоните предлагат бързина и удобство, те могат да бъдат ограничаващи, като ви ограничават до предварително дефиниран дизайн. Тези шаблони често предоставят само минимално място за персонализиране, което прави предизвикателство безпроблемното им интегриране с вашата уникална идентичност на марката.

Излишен код

Шаблоните са проектирани с мисъл за широк спектър от бизнеси, обхващащи разнообразен набор от функции, за да се погрижат за широка аудитория.

Тази всеобхватност обаче може да доведе до изобилие от опции, някои от които може да отговарят на вашите изисквания, докато много други не.

Следователно това може да въведе ненужно раздуване и излишен код във вашия уебсайт, потенциално възпрепятствайки неговата производителност и скорост. Това е лошо за потребителя и за вашето SEO.

Предимства на персонализираните уебсайтове

Дизайн, съобразен с вашата марка

С персонализиран уебсайт нивото на персонализиране е практически неограничено. Дизайнерите могат да работят в тясно сътрудничество с клиентите, за да гарантират, че всеки аспект на уебсайта е в перфектно съответствие с насоките на тяхната марка, като ефективно предава техните основни вярвания и ценности.

Персонализираните уебсайтове позволяват на бизнеса да поддържа последователно брандиране във всички цифрови платформи. От логото и цветовата схема до типографията и изображенията, всеки елемент може да бъде внимателно пригоден, за да подсили идентичността на марката и да остави трайно впечатление на посетителите.

Дизайн, оптимизиран за потребителското изживяване

Персонализиран уебсайт може да бъде проектиран с оглед на вашия потребител. За всеки уебсайт UX ще играе ключова роля в осигуряването на удовлетвореност на потребителите и подобряването на UX дизайна на уебсайт може да позволи на бизнеса да увеличи своя процент на реализация с „до 400%“ (Източник: Forrester Research) .

Повишена производителност при търсене

Оптимизацията за търсачки (SEO) е практиката за оптимизиране на уебсайт за подобряване на класирането му в търсачките. Колкото по-добро е вашето SEO, толкова по-високо ще се класира вашият сайт.

Много фактори могат да помогнат за SEO и имането им предвид, когато проектирате и изграждате вашия персонализиран кодиран уебсайт, ще гарантира, че той е изграден перфектно, за да увеличи максимално класирането ви при търсене.

Способност за развитие в отговор на бизнес промените

Тъй като вашият бизнес расте, неговите цифрови платформи трябва да се адаптират заедно с този растеж. Персонализираното изживяване улеснява добавянето на нови функции или промени, ако имате нужда.

Персонализирана функционалност

Различните фирми изискват техните уебсайтове да изпълняват различни задачи, независимо дали става въпрос за решение за електронна търговия, търсач на местоположение, за да покаже всички бизнес местоположения, или персонализирана функционалност, която не е включена в базовата CMS.

Предварително изградена тема ще ви ограничи до основната функционалност на CMS. За да разширите възможностите му, ще трябва да добавите добавки.

Плъгините обаче могат да добавят много ненужен код към вашия сайт, тъй като може да се наложи да използвате само малка част от техните функции. С персонализиран сайт вашият разработчик може да изгради точната функционалност, от която се нуждаете, без ненужен код или добавки.

Гъвкава CMS функционалност

Повечето бизнес уебсайтове работят на система за управление на съдържанието (CMS), която позволява лесни промени на съдържанието в сайта. Въпреки това, с базова инсталация и шаблон ще бъдете ограничени до промяна само на това, което шаблонът позволява.

Вашият програмист може да направи цялото съдържание редактируемо и да добави потребителски типове съдържание, за да отговаря на вашите бизнес нужди.

И така …

В динамичен дигитален пейзаж изборът между шаблони и персонализиран дизайн за вашия уебсайт е основен. Въпреки че шаблоните осигуряват бърз старт и имат своето място за малки сайтове, където искате нещо да работи веднага, те могат да задушат уникалността на вашата марка и да компрометират потребителското изживяване.

От друга страна, персонализираните уебсайтове са в съответствие с вашата визия, предлагайки неограничено персонализиране, оптимизирано потребителско изживяване и подобрена SEO производителност.

Създаденото по поръчка потребителско изживяване ще резонира с вашата аудитория, ще засили вашите ценности и ще даде възможност на вашия бизнес.