SEO оптимизация срещу PPC

Колко знаете за разликата между SEO оптимизацията и PPC? Нека разбием няколко ключови разлики, които ще ви помогнат да подобрите начина, по който се фокусирате върху рекламирането на вашите клиенти в дигиталната ера.

Какво е SEO оптимизация?

SEO оптимизация означава оптимизация за търсачки. SEO е начинът, по който фирмите и организациите получават органичен, естествен или безплатен трафик от резултатите в търсачките.

Какво е PPC? 

PPC е известен също като плащане на клик. PPC, както подсказва името, е начин да платите за увеличаване на трафика към вашия уебсайт. Всяко кликване, което клиент прави, струва пари и идва от кампании, включително Google Adwords .

Цената на SEO оптимизацията срещу PPC – анализ на devzens.com

Не всяка SEO оптимизация е наистина безплатна. Въпреки че не можете да платите на Google да ви постави на първата им страница с резултати от търсенето, цената е косвена. Най-значимият разход, свързан със SEO оптимизацията, е вашето време за внедряване на оптимизации или наемане на експерт, който може да ви помогне да издигнете маркетинговата си платформа и да увеличите възгледите, които вашата марка получава.

PPC не е толкова ефективен, колкото SEO оптимизацията в дългосрочен план. Ако непрекъснато трябва да плащате за кликвания, съдържанието ви не резонира с клиентите ви и не задържате никакви органични посетители.

PCC е по-бърз, но по-скъп. SEO може да бъде скъпо и да отнеме малко повече време, но резултатите ще се изплатят в дългосрочен план.