4 начина да подготвите вашия бизнес уебсайт за бум през 2023 г.

Икономисти, анализатори от Уолстрийт и дори здравни специалисти прогнозират, че 2023 г. ще бъде година на възстановяване (и мисля, че всички сме благодарни за това). Но въпреки че връщането към нормалното състояние и повишената активност биха били чудесни, те поставят нови предизвикателства пред търговците от всякакъв спектър.

Запитайте се: Готов ли е вашият бизнес за по-светло бъдеще, започващо през втората половина на 2023 г.? Ако не сте готови или не сте сигурни, значи сте в добра компания. Много от собствениците на фирми и специалистите по маркетинг, с които сме работили, признават, че също не са готови за това, което предстои.

Имайки това предвид, искахме да използваме днешната публикация, предоставена ни от hkt-x.com, за да споделим четири бързи и лесни начина, по които можете да подготвите уебсайта си за бум през следващите месеци…

#1 Уверете се, че вашият CMS е на мястото си и е актуализиран

Това е добър съвет за всеки икономически климат, но особено за такъв, при който нещата могат да се променят бързо. Страхотна система за управление на съдържанието (CMS) ви позволява да актуализирате и правите промени светкавично, без да се налага да се свързвате с партньора си за уеб дизайн или да губите съществуващия си формат.

Въпреки това, всички системи за управление на съдържанието – включително WordPress и HubSpot – изискват редовни актуализации. Това е добър момент да се уверите, че нямате проблеми със сигурността, остарели плъгини и други проблеми, които се крият във вашите страници.

#2 Не чакайте да се погрижите за основите на уеб поддръжката

Наличието на напълно функционален уебсайт е чудесно за вашите продажби и маркетингови усилия. Когато имате покрити основи като SSL връзки, бърз хостинг и одити на уебсайтове, е по-лесно да се класирате добре в търсачките и да поддържате купувачите доволни.

Често собствениците на бизнес бързат да направят този вид промени, когато икономиката се промени и купувачите излязат от забвението. Много по-добре (и по-бързо) е вашият дизайнерски екип редовно да се грижи за тези задачи. Така че, ако сте ги отлагали, сега е моментът да действате.

#3 Предвиждайте промените на вашия пазар (ако е възможно)

Да предположим, че можем да размахаме вълшебна пръчица и внезапно да върнем пазара ви в нормалното му състояние – или каквото и да изглежда нормално за вас, след като повечето хора са били ваксинирани срещу Covid. Какви неща биха искали клиентите от вас? Какви продукти или услуги бихте предлагали? Какво биха направили вашите конкуренти?

Може все още да не разполагате с всички отговори, но се опитайте да обмислите тези въпроси. Като си представяте близкото бъдеще по този начин, можете да помогнете да решите върху какви планове трябва да работите междувременно.

#4 Помислете за създаване на ново съдържание

Създаването на съдържание е нещо, което поддържа почти всеки нов уеб дизайн или онлайн маркетингов проект. Всеки път, когато пускате нови продукти и услуги, ще бъдат написани текстове, видеоклипове, които трябва да бъдат заснети, и снимки, които трябва да бъдат направени и редактирани.

Ако сте успели да намерите някои отговори от изброеното по-горе упражнение, това е добър момент да обмислите бъдещите си маркетингови кампании. Ако имате усещането, че в бъдеще ще използвате материали, които не са създадени в настоящето, време е да се захванете за работа.